29 Nisan 2011 Cuma

benden senden bizden..

diğer arkadaşlarımızın yaptıkları yüzünden bizi terlikle dövüp odaya kapatan devletimiz sayesinde bir süredir dns ayarlarım değişikti..şimdi bloglar normale dönünce değişen dns ayarlarım yüzünden kendi bloğum da dahil olmak üzere hiçbir bloğa giremiyordum..tam giriyorum dannn diye bir ekran çıkıp olmaz diyordu..
iş yoğunluğum yüzünden çözümünü de bulmaya vaktim yoktu ama dün artık dedim bu işe bir çözüm bulmalıyım..
eski dns ayarlarımı yükledim ;yok..
farklı dns denedim ;yok..
en sonunda tarayıcımı değiştirip chrome yükledim..
normalde herkes tarayıcını değiştir artık diye uyarsa da alışkanlıklarımdan çok zor vazgeçen bir tip olduğumdan explorer benim için vazgeçilmezdi:)


eskiden ofis olarak sabahın köründe iddaa,at yarışı,süper loto ,şans topu dahil olmak üzere her türlü şans oyununu oynuyorduk..kimsenin sevgilisi olmadığından aşkta kaybettiğimiz şansı parada bulmaya çalışıyorduk sanırım:)kendimize 5 lira limit koymuştuk 5 lirayı şans oyunları arasında paylaştırıyorduk:)
dün yine gaza gelip sahalara dönüş yaptım:) porto sağolsun 4 lira yatırdığım kuponum sabah baktığımda 37 lira olarak geri dönmüştü:)
haftasonu sinema ve kahve parasını çıkarmış olduk :)

bknz;maaş alamayan zoinin sinema sevdası:)

çok sık olmasa da arada beğendiğim ürünleri buraya iliştiriyorum ..akşam eve gittiğimde maske yapasım tuttu..
normalde soyulan maskeleri sevdiğimden genelde yıkayarak çıkan maskeleri sanki sonuç vermeyecekmiş gibi görürdüm..
tavsiye olarak aldığım avonun maskesini akşam uyguladım..mavi bir yapısı var ama yüzünüze sürüp beyaz olmasını bekliyorsunuz..tabi maske beyaz oldukça yüzünüzde bir ajda pekkan havası esiyor:)
resmen böyle taş gibi şaşırıp kalıyorsunuz:)
çıkardığımda sonuca inanamadım ..siyah noktaların hepsi gitmişşş:))
gözünde göz kalemi durmayangillerden olduğumdan bu sornumu da çözen bir ürün buldum nihayetinde:)
oriflameden birbir umutla aldığım kajal ciddi anlamda çıkmıyor:)))

kurumlar vergisinin bitmesiyle rahatlamış zoi olarak blog dünyasına girişimin resmidir bu post:)


22 Nisan 2011 Cuma

bizim evin sümsükleri

hayvanları sevmeyen insanları sevmiyorum bu bir :))
hayvanlara şiddet uygulayan insanları ise insan yerine koymuyorum bu da iki..
zira ben onlarsız bir yaşam düşünemiyorum..
hepsinin yeri ,hepsinin hikayesi ayrı bizim evde..




mesela benim sümsük kızım..ben onu evsiz hayvanların ev aradığı bir sitede buldum..bacağı kırılmış,hırpalanmış...bacağı kırık olduğu için bebekleri karnından alınmış bir kızdı..tek ayağı sakat olduğu için eve geldiğinde bütün evi yampiri yampiri dolaşıp sessiz sessiz uyumuştu..



ayy ne kadar sakin kedi ..sadece uyuyor demiştik ve biz hala bu düşüncemize gülüyoruz..çünkü kızçe ordan oraya atlayan bir canavar oldu:))meğer ilk gün bizi kandırmış :)



bu bizim evin psikopat şerafettini..kendisini kızçemizden korumak için duvara astık:)cinsi beta olduğundan biraz huysuz..bırak diğer balıklarla yaşamayı kendi eşine bile tahammül edemeyen psikopatımız:)böyle sessiz sessiz durup yanına gittiğinde müslüm gürses edasıyla tek yüzgecini kaldırıp sana hareket yapıyor ..
kendisi kardeşimle aynı huyları taşıdığından kardeşimle aynı odada ikamet ediyor:)






bu da benim nazlı kızım sakız..benimle birlikte tam 5 ev değiştirdi..aldığımda öyle minikti ki..evimin en eski en kıdemli üyesi:)
parmağını sokup onu ittiğinde tekrar dönüp parmağına vurur:)biraz feminist biraz artiss bir balık:)

bu üyelerimizin dışında bir de hamster şükrümüz vardı..ama kendisini kaybettik..hamsterların pis olduğunu düşünen herkesi yanıltacak derecede titiz bir hayvandı şükrü..

hayvanlarla temasta olduğunuz her an onların yaradılışları ve zekası hakkında hayrete düşüyorsunuz ..

21 Nisan 2011 Perşembe

mutant

ileriye dönük tek hayalimin kendime ait bir çiflik olduğunu duyanlar ve inatla bunu başaracağımı söylediğimde bana gülenler aşağıdaki fotoğraflara baksınlar..
bunlar sabah kahvaltısında yemek için kestiğimiz hormonlu domatesimizin içinden çıkan yeni filizler..
topraktan kendi mahsülünü almak yerine süpermarketlerden vazgeçemeyenler mutant sebzelerle büyük şehirdeki yaşantılarına devam etsinler..

ben bulduğum ilk fırsatta kaçacağım..










19 Nisan 2011 Salı

masal gelir la fontaine'den..



*son günlerde kendime bi baktım ;böyle bir bezginlik bir sakinlik ..elim bişeye gitmiyo ..hep bi sallama havasındayım..yok dedim olmaz böyle ..uçan adam sabri gibi silkinmem lazım bu hafta sonu..


*mesela ilk tespitim hiçbirşeyi kendim için yapmadığım oldu..aslında evde yatıp tüm gün kitap okumak isterken ben kendimi hep dışarda buluyorum..böyle acayip bir döngü..


*geçen hafta çadır ,doğa hayallerimiz gelmeyen bahar yüzünden iptal oldu..önümüzdeki maçlara bakacağız artık..


*çok fena ticaret yapasımız ,acayip projelerimiz var..nerden mi biliyorum?miskin miskin evde kahve içerken tartışıyoruz kızlarla :)icraat yok ..proje üretmeye devamm:))


*seneyi bu şirketle açtığım için şirketin tüm hesaplarına hakimim şuan ..herşey sistemine oturmuş durumda ..çalışmak için gerçekten de çok iyi bir iş yeri ama gel gör ki maaş olayı düzelmedi düzelmeyecek de..bir tarafta aile gibi rahat bir ortam bir tarafta ödemeler..talihimin gözü kör olsun..


*yıllık iznimin 3 gününü köyde salça ,pekmez ,erişte ,tarhana yaparak geçireceğim..evet evet kesin kararım budur..ileriki hayallerim için pratik yapmam lazım :)

15 Nisan 2011 Cuma

meraklı?


kredi kartı ekstrem bir meraklı (!) komşumuz tarafından alınıyor..evine götürülüyor..inceleniyor..gecenin bir yarısı açılmış bi zarfla posta kutuma geri konuluyor!!!


13 Nisan 2011 Çarşamba

durum raporu

*an itibariyle bu postu dayanılmaz bir boyun ve bel ağrısıyla yazıyorum..zira bankaları işleyeceğim diye sabahtan beri kendimi ali kaptanın karşısında masadan kalkamayan cemile gibi hissediyorum..tam kalkıcam hoopp bişey çıkıyo..

* tam havalar düzeliyor hayde çadıra kampa derken işçilerle patronun verilmeyen maaşlar yüzünden restleşmesi sonucu tatil olan cumartesimiz de normal çalışma saati oldu..giren yine işçiye girdi yani..

*bahar gelince bana böyle bi gevşeklik geliyor...böyle çayıra çimene yayılasım,hayatımı değiştirecek kararlar alasım sonra kış gelince o kararlardan pişman olasım geliyo:)bu bahar kendimi frenliyorum ..

*kaç haftadır sinemaya gitmek isteyen ama elini kolunu kaldırmayı bırak sinema programına bile bakamamış bir bünyeyim..


*bir daha bir evim olursa kesinlikle 1+1 minik bi ev istiyorum..tüm eşyalarımı ikeadan alayım hiçbir fazlalık olmasın istiyorum..


*içim sıkılıyor blog ..bildiğin gibi değil..

5 Nisan 2011 Salı

çinli gelin sorunsalı

1 haftadır eve gittiğimde kardeşimi sadece sabahları görüyorum..işe gidiş saatimde o kalkmış oluyor..

genelde evde olmadığını sanıyordum meğer durum öyle değilmiş:)

adam işten arta kalan saatlerini odasında full kapanarak geçiriyormuş..ben de hastalıkla boğuştuğumdan 1 haftadır ne ben onu görüyorum ne o beni:) .

peki bizimki odasına kapanıp ne yapıyor?? . dün dedim şuna plates topumu şişittireyim iki tekerlenelim sümsük kedimle.. .

odasına girmemle bilgisayar ekranındaki çekik gözlü topik kızı görmem bir oldu.. . . allaaam dedim sana geliyorum..olum bu kimmm?? yank donk mu bank fonk mu ne dedi bana . ,

.bizim endüstri meslek lisesi mezunu oğlan sen git ingilizceyi geliştir te bu kızla işi ilerlet..memet olan ismini taikai olarak değiştir!!! dağlarda askerken kürtçeyi öğrendiğini biliyorum da ingilizceyi hangi ara öğrendi onu bilemedim.. . adam saat farkını kaçırmasın diye dışarı bile çıkmıyor..

.

onun hayatı sonuçta ne isterse yapsın da annemle benim tek sorunumuz bunlar evlenirse eve geldiğimizde sümsük kedimizin yenmiş olması :)


4 Nisan 2011 Pazartesi

gördün mü 25 oldum

''iyi ki doğdummm gördün mü 25 oldumm '' reklam şarkısını nihayet söyleyebildim:)kaç senedir bunun için bekliyorum .. önceden 25 bana çok büyük gelirdi..vay bee 25 haa derdim.. şimdi normal geliyor:) yukarıda görünen çiçek sümsük kedimin fırsat buldukça saldırdığı; kendime aldığım doğum günü hediyemdir:) amaaa alabileceğim en değerli hediyeler asıl aşağıdakilerdi:) hepsi tek tek paketlenmişti ve açarken bir hal oldum:)kitap stoğum daha da büyümüş oldu ;bu yıl evden çıkamayacağım gibi geliyor bunları okurken:)
ayrıca tüm patronlarımın tek tek arayıp kutlamasının '' eğer doğum günümü kutlamazsanız pazartesi istifa ediyorum benim gibi beleşe çalışan elemanı zor bulursunuz''diye tehtid edip çemkirmemle hiçbir alakası yoktur:)