30 Aralık 2011 Cuma

2011 analizi


*2012 filmini sinemada izlediğimde ödüm kopmuştu ..12/12/12yi merakla bekliyorum ..hatta kafamda kuruyorum o gün izin alır mıyım ?son günü nerde geçirmek isterim falan..

*2011 benim senem olacak demiştim blogda ve böyle de bir analiz yapmıştım 2010 adına..

*2010 da 1 kişi vefat ederken çok şükür bu sene ailemden ölen olmadı..

*saç rengimi yine yine yine 3 kez değiştirdim..-sanırım senede 3 kez değiştiriyorum böyle gözüküyor-

*2010 da ev alıp sümsüğü ailemize kattıktan sonra kendime ait bir hayalimi daha gerçekleştirip 1+1 ev  aldım ve ailemden ayrılıp minik oğlum kuddusiyi de hayatıma kattım.

*bol kitap siparişleri bu sene de devam etti..

*bu sene nihayet telefon ve numara değiştirmedim ..

*iş değiştirdim..

*2010 da çok kitap okuyup az gezmiştim bu sene resmen ipimi kopardım..2011 de az kitap okuyup neredeyse her haftasonu dağ tepe bayır gezerek geçirdim..

*2012 HEPİMİZİN SENESİ OLSUN!TÜM GÜZELLİKLER UYANDIĞIMIZDA YANIBAŞIMIZDA OLSUN..


23 Aralık 2011 Cuma

kitap kime gidiyor



yorumlarda sıralama şu şekildeydi;

1 mozclk
2  Tully 
3 water ash 
4  Gul/İnn
5  agresif prenses 
6  pinorun annesi
7  NİLAY (nilmoon)
8  Semih
9  necli
10 Selin C.
11 pıtırcık
12  ayseli 
13  flzpink 
14  öz'üm
15 küfkedisii
16  Benhur 
17 BELMA
ben excellde kopyaladığım için bir boşluk fazla almışım o yüzden 18 obje gözüküyor ama katılmak isteyen 17 kişi vardı.haksızlık olmasın diye direk yayınlıyorum .tekrar listeleyip seçmedim ;hatasıyla sevabıyla kazanan mozclk


bana adresini mail atarsan en kısa zamanda kitabını kargolarım.

yara





ailemin garip hikayesini bilmeyenler bu yazıyı anlamayabilirler..
  1.hikaye burada
hikayenin devamı burada


annemlerden bütün resimleri evime getirdim.
tek tek ayırdım,tek tek dokundum..
 babamı dayısına evlatlık vererek iki erkek kardeşi ayıran babannemi düşündüm.. 
tam abi kardeş dayanışma içinde olacakları sırada amcamı kaybetmemizi bir de..
 amcam ailedeyken babam yoktu,babam ailesine geri döndüğünde amcam ..
 sonra ikisinin gençlik fotoğraflarını koydum çerçevelere.. 
yerleştirdim yan yana.. 
hem babamda,hem bende,hem amcamda,hem amcamın kızında bu büyük yara..
 sırf annelerinin hırsları uğruna; 
birbirine hasret giden iki kardeş.. 
birbiriyle görüşemeden büyüyen iki kuzen..

21 Aralık 2011 Çarşamba

bilmeyenler için..




gerçekten dokunamayan insanları es geçiyorum..ama sırf toplum yadırgıyor,kedisi olan evler pis olarak algılanıyor,kedilerden hastalık bulaşıyor diye düşünen zihniyetlere aşağıdaki yazıyı okumalarını tavsiye ediyorum..Biz genel olarak müslüman bir toplumuz-ki neden bilmiyorum başka dine mensup insanların hayvanlara daha saygılı olduğunu düşünüyorum-.. Kediler çoğu insandan daha temiz yaratıklardır..Evde hayvan besleyenin evine melekler girmez sözünü benimseyenlere aşağıdaki yazıyla selam olsun;


  "Kâ'b b. Mâlik'in kızı Kebşe'den rivayet edilmiştir. Kendisi Ebu Katade'nin oğlu ile evli bulunuyordu. 
Ebû Katade onun yanına gel­di. Kadıncağız ona abdest suyu boşaltıp hazırladı, derken bir kedi gelip o sudan içmeye başladı. 
Ebû Katade su kabını ona meylettirip kolay içsin diye bıraktı. 
Kebşe diyor ki: Benim baktığımı görünce şöyle dedi: "Kardeşimin kızı! Buna hayret mi ettin?" 


Bende:"Evet..." diye cevap verdiğim de şöyle dedi:
 "Şüphesiz ki Resûlüllah (a.s.) Efendimiz buyurdu ki: "Doğrusu kedi necis değildir; o gerçek­ten sizin etrafınızda çokça dönüp dolaşanlardandır.."[76]
 Hz. Aişe (r.a.)'dan yapılan rivayete göre, Resûlüllah (a.s.) Efendimiz, su içsin diye kapı iyice ona meylettirir, sonra da arta ka­lanı ile abdest alırdı.[77] 
 Hadîslerin açık delâletinden şu hükümler anlaşılıyor:


 1- Kedi necis değildir.
 2- Artığı da necis olmaz, o bakımdan arta kalan su ile abdest alınır.
 3- Kedinin su ve gıda ihtiyacını karşılamak ve bu hususta ko­laylık sağlamak sünnettir.


Enes b. Malik (r.a.)'den yapılan rivayete göre, şöyle demiştir: Resûlüllah (a.s.) Efendimiz Medine'de Bathan denilen yere çıktı ve "Ya Enes! Benim için abdest suyu doldur," buyurdu. Ben de suyu doldurup hazırladım. Resûlüllah (a.s.) tabii ihtiyacını giderdikten sonra su kabına doğru gelirken bir kedi o kaptan su içmeye başlamıştı. Bunun üzerine Resûlüllah (a.s.), o su içinceye kadar durup bekledi. Sonra ben bunun (hükmünü) sorduğumda buyurdu ki:

"Ya Enes! Doğrusu kedi de ev eşyasından biridir, bir şeyi kirletmez ve murdar da yapmaz..."[84]





"anlatılanlara göre peygamber efendimizin kedisinin ismi müezza’dır.. hz. muhammed kedisi müezza’yı o kadar çok severmiş ki, müezza bir gün sedirde oturan hz. muhammed’in giysisinin ucunda uyuya kalınca kediye kıyamayan hz. muhammed, giysisini keserek sedirden kalkmayı tercih etmiş."

20 Aralık 2011 Salı

Nesine? Hem Büyüğüne, Hem Garantisine!

Biliyorsunuz Yılbaşı Özel Çekilişi Türk Milleti için geleneksel bir heyecandır. Çekiliş yapılırken herkes ekran başına kilitlenir, sizin numaralarınızı taşıyan topların çekilmesi için dualar edilir. Biletinize sonuna kadar güvenirsiniz çünkü onu, uğurlu olduğuna inandığınız bayiden almışsınızdır. Lakin gelin görün ki hep amorti!

Biz de sevgili bloğunuz olarak araştırdık ve son 10 çekilişin 2 tanesinin büyük ikramiyesi Nesine.com’da satılan Milli Piyango biletlerine çıktığını gördük. Bu nedenle biz de dedik ki, neden bu blogda da Nesine.com biletlerinden satmıyoruz? Şanslı okurlarımızın ayağına kadar getirmiyoruz? Hatta bir de üzerine neden bomba gibi bir kampanya yapmıyoruz; 5‘er adet biletten oluşan Amorti garanti paketi alana 1 Amorti Garanti demiyoruz?

Sizce de buradan daha şanslı başka bir yer var mı? TIKLA, HEMEN BİLETİNİ AL!

Şansımız dönecek diye saatlerce kuyrukta beklerken aslında farkında olmadan şansımızı kaçırıyoruz. İnanın hiçbir şey sizi o kadar beklemez! Demem o ki; yılbaşında biletlerinizi benim bloğumdaki link üzerinden alın, siz kazanın biz de mutlu olalım!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

17 Aralık 2011 Cumartesi

şans




can sıkıntımın üstüne şansım iyiydi bu sıralar..önce filizin bloğunda
an AYFER TUNÇ-YEŞİL PERİ GECESİ ve İRVİN D. YALOM-NİETZSCHE AĞLADIĞINDA kitaplarını kazandım..ikisi de sipariş sepetimdeydi üstelik..
onun arkasından Hürriyet'in kültür sayfasında her cuma yayınlanan sorulara karşılık verdiği hediyelerden biri olan KÜLLER kitabı geldi..-ki cidden kazanmayı çok istemiştim bu kitabı-

Annem geçen gün aradığında bıktım yaw bi kitap daha geldi ,nelere para veriyorsun şu hale bak yetmedi koli koli götürdüğün kitapların diye söylendi:)Annem için elimde olan kitaplar zaten bana yetebilir ama maalesef bana yetmiyor:))
söylendiği kargo yine Hürriyet'in kültür sayfasından kazandığım GÖKYÜZÜNÜN YARISI kitabıydı..
ya bu kültür sorularına benden başka katılan yok ,mecbur bana yolluyorlar ;ya da cidden şans 2 hafta üst üste bana gülmüştü:)))

bugün de can sıkıntısından girdiğim hepsiburada.comdan 50 tllik hediye çekim olduğunu gördüm :))maille bile haber vermiyorlar köftehorlar ..bak zoi sana 50 lira verdik al harca oh sefan olsun diyen yok..öylesine girmesem görmeyeceğim gidecek canım 50 lira:)

rendelemekten nefret eden bir birey olarak aşağıdaki aleti aldım bakalım..


-evet kuddusi bildiğin obur!! o göbek oburluktanmış; kanıtlandı-

16 Aralık 2011 Cuma

kitap isteyen

kitaplığımda okunmayı beklerken gidip bir tane daha sipariş vermişim bu kitabı...okuyup kitaplığıma yerleştirirken baktım ki okunmayı bekleyen kitapların arasında da 1 tanesi beni bekliyor:)))
e burumda ne yapıyoruz??kitabımızı bir başka kitaplığa hediye ediyoruz..
daha önceki kitap hediyelerim gibi bu hediyemde de kaynını bloğuma ekle,facete beni dürt,görümcenin annesine çekilişten bahset gibi şartlarım yok..
istiyorsan açık ve net şekilde zoi ben bu kitabı istiyorum de canımı ye..kargo her hediye gibi tabiki bana ait..

kitap cidden değişik ve sürükleyici ..bu da arka kapak yazısı;

Mezopotamya insanlarının tanrılarla konuştuğu zamanlarda doğmuş bir efsane, Osmanlı'nın büyülü sokaklarında tekrar hayat buluyor. Baharat Tüneli’nin ozanları, eski tılsım üstatları ve hatta bizzat saray ahalisi fısıldıyor efsunlu hikayeyi kulaktan kulağa. Zaman, insanoğlunun avuçlarından kayıp giderken Tılsım-ı Kudret efsanesi de yaşadığımız çağa ulaşıyor; fakat İstanbul’un kadim sokakları, tüm bunların bir efsaneden çok daha fazlası olduğunu anlatıyor...


“Uğultuların arasında bir ses duydum,
Öte diyardan bir haykırış.
Araladım bin zincirli kapıyı ardına dek,
Korkuyla kavrulan birini buldum.
Kıl gibi ince bir ipin üzerinde yürüdüm,
Kanım yere damlarken insan tohumlarını gördüm,
Bedenim alevin korudur, yalanın özü,
Ateşten toprağa, hiçlikten varlığa döndüm.”

23/12/2011 cumaya kadar bu yazıya yorum bırakabilirsiniz.

savaş

kuddusinin veterineri annemlerin yan sokağında olduğundan veteriner dönüşü sümsüğü de ziyaret edelim dedik..
sümsük sepetten çıkan tıfıl kuddusiyi gördüğünde kalakaldı...resmen kal geldi hayvana hiç kıpırdamadan kuddusiye bakmaya başladı..
kuddusi de sanki sümsük hiç yokmuş ve senelerdir o evde yaşıyormuş gibi önce gitti bir güzel sümsüğün mamalarını yalana yalana yedi..benim uslu kızım hala sesini çıkarmadan mamalarını hüpleten kuddusiye bakıyordu..
kuddusi mamaların bittiğine emin olduğunda gidip bir güzel sümsüğün tuvaletini de kullandı keyifli keyifli..
peki sümsük ne yaptı??
kustu!!!
artık garibim nasıl midesi bulandıysa bu pişkin kuddusiden ..mamalarını yerken bişi demedi de kuddusi sıçarken resmen ay daha fazla bu iğrençliğe katlanamıyciiim diyerek kustu :)))
kuddusinin psikolojisi pişkinliğinden bozulmaz ama sümsük kızımın ruh sağlığı için kuddusi artık annemlere gidemiyor..

14 Aralık 2011 Çarşamba

rapor

*normal hayatta ne kadar rahat olmaya çalışsam da iş hayatımda bunu beceremiyorum ben.günlük hayatta insanların hatalarına gösterdiğim töleransı iş hayatımda gösteremiyorum..işim muhasebe olduğu halde yedek parçayı toparlamaya çalışmak,onların vermesi gereken raporlar için onları sürekli dürtmek beni çok yordu hatta uykularımı kaçırdı..bütün gece düşünüyorum nasıl toparlayacağım ..bu insanları kırmadan bu sistemi nasıl oturtacağım diye..zira kaç senedir bakkal defteri gibi tutulmuş bir düzen var ve böyle kurumsallaşmaya giden bir firmada en çok şaşırdığım şey bu oldu..
.
*kuddusi ile hala kavgalıyız..zira kendisi yatağa teşrif ettiği halde eskisi gibi sarılıp yatmak yerine direk arkasını dönüyor..bildiğin geliyor yatağa yatıyor ve bana arkasını dönüyor!hayatıma giren en gururlu erkek kendisi..
.
*uzun zamandır istediğim Edirne'ye gidip ananemi öpmek eylemini hala gerçekleştiremedim..bu haftasonu da gerçek olamayacak çünkü kitap kulübümüzün toplantısını nihayet gerçekleştiriyoruz.
.
*kitap okuyamıyorum ..okuyamıyorum..okuyamıyorum..eve geliyorum pilim bitmiş oluyor..aslında iş yoğunluğumu düzene oturttum ben sorunum bütün gün diğer bölümün raporlarını nasıl düzene sokacağım konusunda..haliyle kafam yorgun oluyor eve geldiğimde..
.
*ev dekorasyonunu kırmızı ağrılıklı yaptım..edirneli olmamdan mı yoksa yılbaşı geliyor diye her yerde kırmızı objeler görmemden mi kaynaklanıyor henüz çözemedim.
.
*aşk hayatım solda sıfır..ve tarifi imkansız bir huzur içindeyim niyeyse:))


8 Aralık 2011 Perşembe

cins

kuddusi geceleri yanağını yanağıma dayamadan uyumuyor..
akşam kitabımı alıp yatağa geçtiğimde beyimizin uykusu çoktan gelmişti ve yine üstüme tırmanıp omzuma yerleşti..
o halde kitap okuyamayacağımdan alıp yorganın üstüne koydum..büyük bir homurtuyla atlayıp yere yattı..
yerde yatmasına gönlüm razı olmadı yine kaldırıp yanıma aldım..büyük bir homurtuyla yine gitti yere yattı..yine aldım..yine homurtu yine yer..
en sonunda pes edip bıraktım yerde..
gece yarısı beyimiz yerden kalk gel benim elimi ısır kaç..
kedi de olsa ;
erkek erkektir işte konu yatak olunca ..

7 Aralık 2011 Çarşamba

nazar

sabah minübüse 1 karış incecik topuklu ayakkabılarıyla binen 200 kiloluk teyze;ayakkabının topuğu kırıldığında ''ay göze geldim bugün ''dedin ya sendeki özüven bizde olsa..

6 Aralık 2011 Salı

biz beynimizi fazla mı yoruyoruz bilmiyorum..muhasebeyi seviyorum evet ama 1 hafta boyunca eve kafam dolu olarak gidip sadece uyuyorum..
odalarında oturup sürekli avon kataloğu bakan memurlardan olamayacağıma göre bazen a101 de kipada kasiyer olmak istiyorum..
tek derdim cırt cırt insanların aldıklarını geçirmek,harcamalarını bonusa 5 takside bölmek olsun istiyorum..