29 Mart 2013 Cuma

Feraye-Naşide Gökbudak


Yaklaşık iki sene önce star gazetesinin verdiği kitap setlerinden birini almıştım kuponla..Naşide Gökbudak'a ait yanılmıyorsam 5-6 kitap vardı içinde ..Ancak şimdi başlayabildim Naşide Gökbudak okumalarına..
İlk kitap olarak Feraye elime geldi.İş yerinde çalışmak istemediğim bir gün okuyarak bitirdim.Bir günde bitirilebilecek bir kitap .

arka yüzü şu şekilde anlatmış kitabı;

“… Yüzbaşı kollarını iki yana açıp ayağını yere vurarak, zeybeğe başladı. Daha ilk hareketi ile çok erkeksi ve çok efeci bir oyun oynadığı belli oluyordu. Feraye şaşkın, öylece Yüzbaşı’yı seyrediyordu. Yüzbaşı bir adımda onun yanına yaklaştı ve yavaşça “Hadi küçük kız, başla. Herkes bize bakıyor,” dedi. Feraye, utana sıkıla çevresine bir göz attı. Kendilerinden başka oynayan kimse yoktu. Gerçekten de herkes nefesini tutmuş, onlara bakıyordu. Feraye de kollarını kaldırdı. Müziğe ve Yüzbaşı’ya uymaya çalışıyordu. İlk bir iki dakika bocaladı. Sonra, sanki çevresindeki herkes yok oldu. Yüzbaşı’nın gözlerinden, kendisine doğru bir alev akıyor gibiydi. Başka bir tarafa bakamıyordu. Birbirlerine kilitlenmiş ve uyum içinde;
Yüzbaşı erkekliği, kahramanlığı ve tutkuyu, Feraye de kadını ve zarafeti anlatan hareketlerle oynuyorlardı… Ne zamandan beri bu haldeydiler, kendileri de seyredenler de farkında değildi. Müzik devam ediyordu. Belki de ikinci veya üçüncü tekrarıydı…”
İşgal altındaki bir ülke… Ellerinde silahları, ayaklarında çarıkları olmadan; yüreklerindeki vatan aşkı ve hürriyet sevdasıyla cepheye koşan kahraman bir halk… Ve bu savaşın tam ortasında, kan ve göz yaşıyla filizlenen bir aşkın tutku dolu hikayesi…
“Feraye”; Naşide Gökbudak’ın eşsiz anlatımı ve yaşanmış hikayelerden yola çıkılarak hazırlanmış kurgusuyla unutulmayacak bir roman…
***
 
anlatımı yalın öyle çok uzun cümleleri yok kitabın.Egede geçen Türk filmi tadında.Çok büyük şeyler vaadetmiyor ama okuduktan sonra dizisi çekilse iyi olurdu bile dedim..
Çabuk biten ,anlatımı rahat,olay örgüsü iyi..olaylar askıda kalmıyor.belki günümüzü göre fazla iyimser sayılabilir bile ama okurken zamanın nasıl geçtiğini anlamadım gerçekten..
 
Naşide Gökbudak çok geç yazmaya başlamış bir yazar .Ama facebooktaki sayfasında okuyucularıyla birebir görüşen mütevazi bir yazar.
Ayrıca kendi sitesinde de kitaplarının kahramanlarının gerçek fotoğraflarını yayınlıyor.Kitapları anladığım kadarıyla gerçek hikayelere dayanıyor.
Ben ilk kitabında olumluyum bu akşam bir başka kitabına başlayıp elimdeki kitaplarını bitirmeyi düşünüyorum ..bakalım..
 
  

25 Mart 2013 Pazartesi

son zamanlar




 
 
Canım zeynebimden bir paket geldi geçen gün..bana daha önce de yollamış bu paketi fakat maalesef ona geri dönmüş..tamamen benim suçum aslında çünkü posta kartı yollayacağını söylediği zaman posta kutusuna bırakırlar bulmam kolay olur diye annemlerin adresini vermiştim..bebeği ayrı beni ayrı düşünmüş sağolsun..yanında harika kedili bir kupa ve yunan kahvesi vardı ama kahveyi açıp tadına baktık bile ,çekemedim :))
insanların aynı frekansta olduğu insanları bulmuş olması aslında ne kadar güzel birşey..çünkü biz aradan uzun bir zaman geçmiş olmasına rağmen neredesin demeden yargılamadan yadırgamadan sohbete devam edebiliyoruz..

yaklaşık 2 hafta önce de tohumlarım geldi..

 
facebook organik tohum takas grubuna daha önce üyelerin gönderdiği tohumlar depolanıp listelenmiş ve titiz bir çalışmayla isteyen üyelerle takas edildi.
benim bu sene gönderecek tohumum yoktu  fakat inşallah önümüzdeki sene ben de tohumlarımı paylaşmış olacağım..dışarıdan satın alınan tohumların güvenilirliği konusundaki endişelerimi de böylece ortadan kaldırmış oldum..
bir kısmı ekildi uyandı bile..diğerlerini bu hafta ekip fide için uyanmalarını bekleyeceğim ..
 
 
vee gelelim hamileliğe;
 
 
günde iki kupa nescafe içen ben şuan nescafenin adını bile duymak istemiyorum..aynı şey bayılarak yediğim tam tahıllı ekmek için de geçerli ..Allahım düşüncesi bile beni mahvediyor.onun yerine kupamda sadece süt bulunuyor..balık ve yumurtayla henüz haşır neşir olamadım ama onu da vakit geçmeden halletmem gerekiyor zira kime sorsam yemelisin diyor..
insanların canı erik,karpuz falan çeker benim canım bebe aspirini çekiyor..evet şu bildiğimiz pembe minik asprinlerden :)

21 Mart 2013 Perşembe

Sevgilinizin tweet'ini Domino's Pizza kutusunun üstünde görseniz hoş olmaz mıydı?

Sevgilisine ilginç bir sürpriz yapmak isteyenler yaşadı. Türkiye'de sosyal medyanın en etkili markalarından biri olan Domino's Pizza yepyeni bir Twitter projesine imza atıyor. #kafangider hashtag'iyle tweet atan herkesin Twitter nick'i (kullanıcı adı) Domino's Pizza kutularına basılıyor. 

Uygulama kısaca şöyle. Twitter'dan veya kafangider.com mikro sitesi üzerinden Twitter hesabınızla bağlanarak (Twitter connect) #kafangider hashtag'iyle tweet atıyorsunuz. Bu tweet'ler arasından gün içinde en çok retweet alan ilk 3 tweet'i sahibinin nick'iyle birlikte site sayfasındaki pizza kutusunun üzerinde görebiliyorsunuz. 

2 hafta boyunca sürecek uygulamada, toplamda en çok retweet edilen ilk 3 tweet, atanın nick'iyle beraber Domino's tarafından özel olarak üretilecek gerçek pizza kutularının üstüne basılacak. Ayrıca uygulamaya katılıp, tweet atan herkesin nick'leri de bu özel pizza kutusu üstünde yer alacak.

Bu projenin ödülü de eksik değil tabi. Uygulamaya kafangider.com üzerinden tweet atarak katılan kullanıcılar arasından yapılacak çekilişle her gün 30 kişiye bedava pizza kuponu dağıtılıyor. 

Düşünsenize sevgilinize özel bir tweet atıyor ve bunu ona bir pizza kutusunda yolluyorsunuz. Keşke bu proje Sevgililer Günü'nden önce yapılsaydı:)

Bir bumads advertorial içeriğidir. dominos kafan gider

10 Mart 2013 Pazar

baby on board

photo

Hayatın en zor seçimlerinden biri doktor seçimiymiş gibi geliyor bu sıralar..
Ailemize bir minik daha katılıyor zira..



6 Mart 2013 Çarşamba

NIVEA yürekleri ağza getiren bir şakayla yeni Stress Protect deodorantı tanıttı

Havaalanında yaşanabilecek en büyük terslik veya en korkutucu deneyim ne olabilir dersiniz? Uçağınızı kaçırmak mı, bavulunuzu kaybetmek mi yoksa hava koşullarından dolayı günlerce havaalanında kalmak mı?

NIVEA, yolcular üzerinde uyguladığı Stres Testi’yle, onlara soğuk terler döktürmüş ve yeni Stress Protect deodorant için eğlenceli bir viral reklam hazırlamış. Videoyu izleyenler, en stresli deneyimlerini #StresTesti etiketiyle Twitter’da paylaşmaya başlamış bile.

Şubat ayında dünya çapında 5 milyondan fazla izlenme ile en çok paylaşılan viral videolardan olan Stres Testi, NIVEA’nın yeni ürünü Stress Protect deodorantı tanıtıyor. Videoda, farklı insanlar havaalanında uçaklarının kalkmasını beklerken, bir anda tehlikeli bir kaçak olarak arandıklarını öğreniyorlar ve ne yapacaklarını şaşırıyorlar.

Günlük hayatımızda karşılaşabileceğimiz heyecan, korku, stres gibi duygu değişimlerinin neden olduğu terleme ile yeni NIVEA Stress Protect deodorantın ne kadar iyi başa çıktığını, esprili bir dil ile anlatan videoyu izleyince, soğuk terlere karşı önlem almanın önemini kesinlikle hissedeceksiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.