18 Ağustos 2014 Pazartesi

fısdık dibi

Deli kız handan yine bir mekan bulmuş..Öyle güzel anlattı ki ilk istanbul maceramızda not ettik gidilecekler listesine..
aranızda Samatya taraflarına yolu düşen,giden,bilen,eğlenen varsa bi desin bakalım nasılmış fısdık dibi..

biz gitmedik ama siz neler anlattınız derseniz handanın yazısına tık tık

okumaya üşeniriz direk gidelim adresi ver derseniz ;

fısdık dibi meyhanesi iletişim:
 0 212 632 07 17 

9 Ağustos 2014 Cumartesi

hırsız



Mahallede ilk hırsız halamlara girmişti 1994 yılında.Çalınacak birşey bulamayıp kuzenimin ertesi gün bana vereceği uçlu kalemleri çalmıştı.Uçlu kalem o zamanlar pek kimsede yok..Haberi alınca çok üzülmüş uzun süre sarı uçlu kalemi rüyamda görmüştüm.Nitekim hırsız da uçlu kalem sayesinde bulundu ,benim sınıf arkadaşımın abisi o gece 3 ayrı eve girmiş herşeyi toplayıp götürürken bizim uçlu kalemi de yürütmüştü.
2. hırsız olayı farklı bir şehirde gelininin evini yeni kurduklarında başlarına geldi.onda da tüm cep telefonlarını toplayıp götürmüşlerdi ..yıllar değiştikçe giden eşyalar da revize oluyordu..
3.hırsızlık vakasını geçen hafta yaşadılar kendileri.Eniştem ifadeye çağrıldı;

-neleriniz çalındı beyfendi?
-2000 tl para ve tabletlerimi çalmışlar memur bey
-tabletlerinizin markası nedir?
-bayer..
-bayer??
-bayer aspirin..

6 Ağustos 2014 Çarşamba



Ben küçükken babannem köydeki evimizi sevmeyip illa şehir diye tutturmuş;şehirde kaloriferli evine kurulup köydekilere hava atarken bile gizli gizli geleneklerini yürütmüştü.O geleneklerinden biri de yağlı biber turşusu olurdu. Bu turşu yapılırken ev buram buram yağ sarımsak ve sirke kokar çünkü hepsini bir tencerede kaynatmak suretiyle yapılır.Evi kokutacağına git miss gibi köyünde biberlerini yetiştir,kocaman bahçende kazanda kaynat işte turşuyu.. Bahçedeki biberlerimiz fazla gelince toplayıp yağlı biber turşusu yapıp kışlık hazırlıklarına ilk adımımı atmış oldum. sarımsakları kıştan ekip baharda toplayıp kurutmuştum zaten. Siz de babannem gibi evi mis gibi turşu kokutup kaloriferli evimizde geleneklerimize bağlı yaşayalım derseniz işte tarif efendim; 

-yaklaşık 2 kg biber 
-1 su bardağı sirke
 -yarım çay bardağı tuz 
-2 su bardağı su -1 su bardağı sıvı yağ
 -keyfinize göre maydanoz ve sarımsak 

 yağ,su,tuz,sirkeyi bir tencerede kaynatıp biberleri içine atıyoruz.rengi değişene kadar karıştırarak pişiriyoruz.rengi çok dğeişmesin ama koyu yeşilden bir ton açılsın işte.rengi değişen biberleri tepsiye alıp üzerine sarımsak ve doğradığımız maydanozları da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.soğuyan biberleri kavanozlara alıp tenceredeki suyu da üzerine paylaştırıyoruz.kapaklarını sıkıca kapayıp saklıyoruz. bu turşu istenirse hemen de meze olarak yenebiliyor beklemeye gerek yok.

 zoi sen biber seviyor musun dersen
- hiç yemedim :)ama annemler bayılır