28 Mayıs 2015 Perşembe

A-Z'ye Yayınevleri Etkinliğinin ''Y'' Hali


Araya sıkıştırdığım Tess Ablalardan fırsat kaldıkça etkinliğe devam ediyorum..
Etkinlik başlarken bir çok yayınevine ''en çok hangi kitabınızı seviyorsunuz ''sorusu yönelttim.Bir çok dönüş aldım fakat etkinliğin ''y''harfi için yabancı yayınları bir cevap vermedi :)
Ben de arkadaşımın merak edip bana hediye ettiği KIZIL TEPE kitabına karar verdim ..

Kitap 3 karakterin anlatımıyla sürüyor.Normalde çoklu anlatımları sevmediğim kanaatindeydim ama daha önceki etkinlik kitabım Travma Sonrası Aşk Çarpası bu önyargımı yıkmıştı.Şunu söylemeliyim ki bu kitapla tamamen yıkılmış oldu çünkü çoklu anlatımı çok sevdim.
3 farklı karakterin ağzından 3 farklı macerayı dinleyip Kızıl Tepedeki çiftlik evinde nasıl buluştuklarına şahit oluyorsunuz.
Olaylar zekice kurgulanmış tek olumsuz yanı son 40 sayfada hikaye çabucak bitiveriyor .Daha fazla detaylandırılabilirdi sonu bence ..Ama buna rağmen okuduğum ben iyi kitapların başındaki yerini almayı başardı .
Karakterler tehlikelerle karşılaştıkça hop oturup hop kalktım :)

Ben sevdim elimden bırakamadım ..Devamı olsa yine okurum..

Etkinliğin bu kitabına da tam not veriyorum.

24 Mayıs 2015 Pazar

Tess Gerritsen-Masumiyetin İçin Savaş

Tess Gerritsen okumalari aralara sıkıstırılarak devam ediyor :))
Masumiyetin icin savas kitabin sonuna kadar temponun dusmedigi klasik Tess abla kitaplarindan birisi..
rizzoli isles serisini okuyanlar seri disindaki kitaplari daha sakin buluyorlar ama ulkemizde yeni basilmasina ragmen aslinda bu kitaplar seriden daha once yazilmis.masumiyetin icin savas hatirladigim kadariyla 1990 gibi bir senede yazilmis ve o senelere gore gercekten gayet basarili hatta cok basarili bir kitap..


14 Mayıs 2015 Perşembe

A-Z Yayınevleri Etkinliğinin "P" Hali


Etkinligin "p"önerisi Pena Yayınlarindan geldi..onlarla iletisime gecip kitap tavsiye etmelerini  istedigimde cok kibar davrandilar.okuyucuyla iletisim halinde olmalari yayinevinin diger kitaplarini da takibe almam icin iyi bir baslangicti..
kitap yaklasik 400 kusur sayfa olmasina ragmen cok kisa surede bitirdim.Ask romanlarindan uzak durdugum halde etkinligin amacinin yeni turler , yeni yazarlar, yeni yayinevleri denemekti ve hic tereddut etmeden basladim..
iyi ki okumusum dedigim bir kitap oldu cok eglenceli elimden birakmadan su gibi akip gitti..
JESS ve GRAY ayri ayri anlatiyor hikayeyi -ki sevmedigim baska bir unsur daha - ..ikisinin de agzindan dinleyip sonuna kadar merakla gidiyorsunuz.
bu kadar sevmedigim unsurlarin bu kitapta toplanmasi, sevmeyecegim sanirim diye önyargiyla baslayip bu kadar sevmis olmam önyargilarimizin aslinda bir hic oldugunun gostergesi..
eglenceli bir ask hikayesi arayanlara
ANNE ELLIOT -TRAVMA SONRASI ASK CARPMASI
yazar facebook uzerinden okurlariyla iyi bir iletisim kurmus..pena yayinlari da sevdiklerim listesine girmis oldu..

Maggi Çorba Çeşnisi

Fikrimuhim Maggi Corba Çeşnisi yollamis bize..benden once resimde gorunen merakli parmaklar ise koyuldu zaten..
iki sirin saklama kabina koydugu tek kullanimlik corba cesnilerinden anneme de verdim denesin diye..
oncelikle kivami tutturamayan anneler icin keyifli bir urun..corbam sulu oldu , tuzu tadi yerinde olmadi derdini ortadan kaldiriyor.
Annemlere misafir geldiginde denedik ilk once, herkes begendi , ikinci tabagi da isteyen oldu..
kendi adima yorumlamam gerekirse 1 tencere corba icin 1 paket cesni cok bile geliyor bence..icindeki kivam arttirici ne ise biraz fazla pelte tadi veriyor corbaya..tadina tuzuna diyecek hicbirsey bulamadim tam yerindeydi fakat pelte tadini gelistirmeleri gerekiyor ..
bu haliyle de garantici hanimlara tavsiyemdir.