19 Mart 2012 Pazartesi

tüketim


resim


eskiden çifliğimiz vardı bizim..sabahları çifliğe gidecek olan çobanlar köydeki minik evimize uğrarlardı önce.
hepimiz çobanlarla beraber yere oturur ananemin yaptığı tarhana çorbasını sadece bir tane olan büyük bir kaptan sohbetle muhabbetle gülüşerek 8-10 kaşığı aramızda paylaşıp afiyetle yerdik..eğer şanslıysak yine kendi yaptığımız sucuk ve bayırdan topladığımız mis kokulu çay da eşlik ederdi kahvaltıya.
şimdi her misafire ayrı tabağımız,kocaman masalarımız ,güzel sandalyelerimiz ,en az beş çeşit peynirimiz ve içi borçla dolu kredi kartlarımız var..


6 yorum:

Handan dedi ki...

peynirlerimiz de peynir olsa... gam yemeyeceğim. en kötü sütler peynire gidiyor... yağsız imansız sütler peynirler sızmayla sarımsakla kekikle tatlandırma aşamasında kaybolup gidiyor

kredi kartı kullanmıyorum neyse ki, mil biriktiren karttan da kavga dövüş kart aidatımı alıp kartsızlığa devam kararımı sürdürüyorum,

hele o açık büfeler yok mu! hepsi birbirinin aynısı şeyleri yiyorum sanki

seyabb dedi ki...

:)Çok doğru...Her konuda olduğu gibi tüketimde de yarışır olduk.Daha fazla daha fazla istiyoruz.Tarhana çorbasına çala kaşık yapan insanlar üretmenin zorluğunu bildikleri için tabaklarını sünnetleyerek bırakırlardı.Şimdi ise tabağın içindeki yemeklerin yarısı çöpe...Zararın neresinden dönülse kar...Üretimin bir halkasıda bence gereksiz harcamalarımızı engellemektir.

SEVECEN dedi ki...

sosyetik oldukkk artık güzelimmm

enkaz odası dedi ki...

çocukluğum annemim köyüne gidip gelerek geçti..10 kişi aynı sofraya oturu, aynı muhabbetlere gülüp eğlenirdik..aynı sevinci aynı dertleri paylaşırdık...şimdi bu soktuğumun odasında hayatım hep o samimiyeti özlemekle, gerçekliği çzlemekle geçior..bir taas tarhana çorbasınıııııııııııııııııııı, şu anda yatalak olan ananemim o yaptığı kulukuşayı özlemekle geöiyor..uzaklar ve doğa iyidir ve en güzelidir zoi..kredi kartları sadece içkiye yarıyor bende ve aptalım..köyde 2 tane boş ev var, kendimi öldğrtene kadar bu soktuğumun memleketine hapis ettim kendimi..ama kaçacam, kaçtığımda buyur gel, yer sofrasında her türlü tabağın hazır..

Zeynep dedi ki...

Bazen oturup böyle geçmiş ve şuan ki durum muhasebesini yaparken insan ne çok şaşırıyor değil mi bu aradaki uçuruma...
Benimde böyle buna benzer özlemlerim var, içimden hiç çıkmayan..

nilayy-nilmoon dedi ki...

Emin'lerin köye sınırsız- süresiz tatil kazandın. istediğin tarihte git, istediğin kadar kal. istersen de gri dönme. tatil hakkın ömür boyu devam ediyor..tüm hayallerin orda..evet, hepsi !