10 Aralık 2014 Çarşamba

Sular Çekildiğinde-Arnaldur Indridason


Arnaldur Indridason okudukça okuyası geliyor insanın..Ne yazık ki sadece 2 kitabını çevirmiş Doğan Kitap.Başka çevrilecek var mı sırada diye mesaj attım ama henüz bir cevap alamadım kendilerinden..
Sesler kitabındaki gibi bu kitapta da polis grubumuz Erlendur,Sigurdur Oli ,Elinborg üçlüsü var..
İzlanda polisiyesi okurken önce isimlere alışamıyorsunuz.Sigurdur Oli diye isim mi olur diye bir duraklıyorsunuz ama sonradan isimler belleğinizde kolayca yer ediyor.
Sadece şehir isimleri farklı geliyor ama zaten İzlanda ufak bir ülke toplasan kaç şehri var ki :)
Kitaplar İzlanda'da geçtiği için ülke olarak çok merak ettim ve araştırdım.Zaten bir zaman sonra araştırma isteği doğuyor.
Bu minik karlar ülkesinde yaşamak istiyor insan ..cinayetlerin geçtiği Rekjavik ;


Sağlam bir polisiye okuyayım,sürekli adli tıp örgüsünde devam eden polisiyeler bana göre değil diyorsanız Arnaldur Indridason kitaplarını kesinlikle tavsiye ederim.

Ben merakla yeni kitabını bekliyorum..


5 yorum:

Mehmet Bilgehan Merki dedi ki...

İzlanda edebiyatı! Çok ilginç. Yapı Kredi Yayınları geçenlerde İzlanda tarihinde idam edilen tek kadının öyküsünün anlatıldığı bir kitap yayınladı. Tam onu almayı planlarken bu yayınınız çok ilgimi çekti. Edebi açıdan bir özelliği var mı yoksa sadece polisiye severler için mi?

zoitsa dedi ki...

Edebi açıdan bakmak için kitabın klasikler arasına girmesi gerekebilir.Türk yazarlardan kaliteli olarak düşündüğünüz kim varsa aynı tarzda bir kitap.Klasik polisiyeler gibi değil anlatımı ve olayların çözümlemesi farklı.Doğu Almanya zamanlarını ve İzlanda -Almanya arası casusluk faaliyetlerini de içinde konu ediyor.Hatta polisiye sever biri olarak polisiyelerin bile kategori kategori ayrılabileceğinin farkına vardım bu anlatımla.Ben sevdim umarım okursanız siz de seversiniz.

Handan dedi ki...

izlanda.. enteresan, ben polisiye ile çok barışamadım ama dur bakalım

zoitsa dedi ki...

handan bu kitapla başla derim..yalın sade bir anlatımı var ben çok sevdim yazarın dilini

Unknown dedi ki...

Sinemis yayınlarından yayınlanmış bir kitabı daha var Indridason'un. Sırlar Şehri - Jar City. Çevirisi biraz sallantılı olsa da tavsiye ederim. http://www.idefix.com/kitap/sirlar-sehri-arnaldur-indridason/tanim.asp?sid=OUPU8H79B0RHP4GJJPML