11 Mayıs 2012 Cuma

lens olayı


-1,25 miyopum :)bildiğin köstebek gibi bakıyorum uzaktakilere:)
gözlerim numara numara yükselmek yerine bir gün işe geldiğimde karşıdaki dosyaları görmediğimi farkettiğim an yükseldi..doktor da şaşırdı kaçıncı gözlüğün sorusuna verdiğim ilk cevabıma..
yaklaşık 3 senedir gözlüklüyüm ve herşeyini kaybeden bünye olarak artık gözlük meselesi işkence halini aldı..ofise biri geliyor gözlüğümü takıyorum,tvde dizi izleyeceğim gözlüğümü takıyorum ,temizlik yapacağım gözlüğümü takıyorum..en basit şeylerde bile gözlük arar oldum..yakını net görebildiğim için kitap okuma ve çalışırken sorunum yok ama ekstradan birşey olunca direk gözlüğü aramaya başlıyorum..
buna bir son verip lens olayına girmeye karar verdik..nedir ne dedğildir derken siparişim bugün elime ulaştı..
diğer online lens sitelerine göre solisyon hediyeli ve herkesin içini yakan kargo parasını almayarak gönlümüze  taht kuran lensoptik sitesinden verdik siparişi.iş onu takabilmeye geldi bakalım..
aramızda numaralı lens kullanan var mı?

16 yorum:

orkidela dedi ki...

1,25 mi, köstebek mi :) Ben ne diyeyim canım. Benim 4,5 belki 5 olmuştur :) ilk lensimi aldığımda yarım saat sürerdi takıp çıkarmam. Sonra alıştım tabi saniye sürmüyor şimdi. Sanki lens almak için acele etmişsin gibi. Ben lenslere geçtiğimde numaram 3tü.

gezenti dedi ki...

kendine köstebek diyorsan bana ne dersin bilmem. :) ben gayeeet ileri düzeyde miyopum. gözlerimin biri -7,00 bir diğeri ise -7,50
gözlük kullanmaktan nefret ettiğim için gözlerim3,00 olduğunda lens kullanmaya başladım ve yaklaşık 18 yıldır lens kullanıyorum.
sürekli olarak numarası ilerleyen nadir göz tiplerinden birisiymiş. doktorum benimle dalga geçiyor; halen ergenlikten çıkamadın diye. göz numaram 6,50'yi geçtiğinden beri eski lens markamda bu kadar yüksek numara üretilmediği için Acuvue kullanıyorum ve gayet memnunum.

zoitsa dedi ki...

orkidela;çok rahatsız oluyorum resmen göremiyorum ya televizyonu..gözlük taşımak artık büyük bir yük gibi geliyor senin lensinin markası nedir?


gezenti;nolcak bizim bu halimiz acaba..acuvue aldım ben de en rahat onu söylediler bakalım nasıl olacak ..

flzpink dedi ki...

Ben lense alışamadım bir türlü. Şimdilik 3 derece miyobum ama artıyor her sene..
Zaten gözlüğümü de seviyorum, kırmızı kırmızı :))

orkidela dedi ki...

Ben air optix aqua kullanıyorum canım 6 senedir falan. Ama haklısın gözlük sevmeyen için çok zor. Ben gözlüğüm nerede biliyorum bile. O kadar lense bağımlıyım :)

zoitsa dedi ki...

flz;ben de seviyordum bir zamanlar gözlüklerimi şimdi işkence gibi:)

orkidela;ben de alışırım inşallah:)

Keşke Gerçek Olsa dedi ki...

Zoitsa; ben 7 senedir lens kullanıyorum aralıksız ve dünya varmış. Şu an asla gözlük takamam, yok buğu yaptı yok cam çizildi yok leke oldu ,terledim burnumdan kaydı yok :) Duşta ayak parmaklarını görebilirsin, Yağmurda gökyüzüne bakabilirsin,Soğukta sıcak bir yere girdiğin de rezistanslı olsa şu gözlükler diye dua etmene de gerek kalmaz :D
Acuvue den vazgeçme sakın çok iyi bir markadır. Lens Solüsyonları gerçekten çok fark ettiriyor lens konforunu şiddetle ALL İN ONE DAY LİGHT ı öneririm.
Ay ne çok yazdım di mi :D

zoitsa dedi ki...

damla;nasıl da iyi anlatmışsın:)o buğu beni deli ediyor kışın minübüse bir biniyorum her yer sisli:)

Madam Dö Gonç dedi ki...

Bence çok büyük bir icat lens :D Aklıma geldikçe kim bulduysa bol miktarda dua gönderiyorum kendisine :))
Benim gözler de 2,5 miyop. 5 yıldır lens kullanıyorum, çok memnunum :))
İnternet üzerinden sipariş hiç vermedim, yırtık geliyo diye okumuştum bi yerlerde, ama denemek istiyorum, fiyatlar daha uygun sanırım :)
Hayırlı olsun ilk lensin :)

zoitsa dedi ki...

madam;fiyatlar normallere göre evet daha uygun ..daha çok kitleye satış yapabiliyorlar diye sanırım..senin kullandığın lens markası nedir?

Madam Dö Gonç dedi ki...

Soflens kullanıyorum canım gece yatarken çıkarıyorum sabah yıne takıyorum. Eskiden Jhonson aand jhonson (yanlış yazmış olabilirim :))
kullandım bir aya kadar gözde kalabiliyordu gece gündüz, ben haftada bir çıkarıyordum, o acayip rahattı. Ama biraz fiyatı yüksekti haliyle.

Adsız dedi ki...

3 senedir lens kullanıyorum. Lensleri takıp uzaktan aynaya baktığımda ilk cümlem şu olmuştu ''aaa kendimi aynada gözlüksüz ve net görebiliyorum'' :) Ben çok rahat ediyorum. İyi ki lens kullanmaya başlamışım.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Bende lensoptikten aldım lenslerimi memnunum. Bausch and lomb/Soflens ürününü kullanıyorum. Eğer ters takmazsam sorun yok:) Tersi ile düzünü ayırt etmek bence tam bir işkence... Yaklaşık 2 aydır lens kullanıyorum daha yeni ayırt etmeye başladım:) Geçmiş olsun;)

zoitsa dedi ki...

gizeem;buluşmada hiç anlamadım lens olduğunu ne çok blogcu arkadaşım varmış lens takan

yetenek-sizin;henüz denemedim akşam deneyeceğim takmayı bakalım :)

zoitsa dedi ki...

nayırrr nolamazzz görüyorruumm kızlarrrr :)ay süper bi duyguymuş bu ya hu boşuna taşımışım o gözlükleri

NİLAY (nilmoon) dedi ki...

lenslerinden mmenun musun bari.
kuzum benim yav.