1 Kasım 2014 Cumartesi

ASİ MELEKLER


Kış demek kitap demek..Kendine daha fazla zaman ayırmak demek..Uzun gecelerde okurken uyuyakalmak demek..
Asi Melekler ilk çıktığında liste başı olan bir kitaptı.Ben o sıralar almış fakat her zamanki gibi popülerliği bitince okudum :)niye öyle bir şey yapıyorsam :))
Popülerken alıp iyi bir para ödüyorum popülerliği bitip fiyatı ucuzlayınca okuyorum :)))
Kitabın çevirisi gerçekten çok başarılıydı.Tarihle iç içe geçmiş fantastik bir roman olmuş.Sadece fantastik romanları sevenler için değil tüm kitapseverler için tavsiyemdir.

spoiler;

Evangeline 12 yaşındayken annesi öldü, babası onu New York'ta Azize Rose manastırına bıraktı. Şimdi 23 yaşında, yeminine sadık bir rahibe. Dünyada en nadide melek resimlerinin ve "melekbilim" konusundaki en zengin kitap koleksiyonunun bulunduğu kütüphaneden sorumlu. 

Rockefeller ailesinin sanat etkinliklerini, zengin ve tuhaf bir adam olan Percival Grigori adına araştıran sanat tarihçisi Verlaine'den gelen mektup, Evangeline'in hayatını kökünden değiştirecektir. Verlaine ve Evangeline, Tanrı'nın lanetine uğramış asi meleklerin soyundan olan Nefiller ile Melekbilimciler arasında yüzlerce yıldır süren kanlı bir savaşa katılmak zorunda kalacaklar. Bulgaristan'da bin yıl önce bir melek cesedinin bulunduğu gizemli Rodop Dağları'ndan Paris'teki Montparnasse mezarlığına kadar pek çok cephede sürmektedir bu savaş…

"Asi Melekler düşmüş eski melekleri modern dünyaya salıveriyor ve sonuç yıkıcı. Trussoni dikkatinizi açılış sayfalarından yakalayıp, gizemler kanatlanana kadar bırakmayan bir kutsal gerilim kitabı yazmış."
Keith Donohue, Çalınan Çocuk'un yazarı

"Asi Melekler neredeyse halüsinasyon etkisine sahip. Yozlaşmış, psikolojik ve dini öğeleri zengin ve tuhaf bir tabloda kaynaştırıp, okuru gerçekliğin şokuyla yüz yüze getiriyor." 
Time 

"Danielle Trussoni'nin Asi Melekler'i heyecanlı, harika bir okuma. Nefes kesici, aldatıcı ve -benzetmeyi bağışlarsanız- şeytanca iyi."
Raymond Khoury, Son Tapınak Şövalyesi'nin yazarı



benim için tek kötü yanı 2.sinin de çıkacak olması..arada zaman uzayınca seri kitaplar aynı heyecanla okunmuyor.

3 yorum:

Zeynep dedi ki...

Bugün kitap almaya gideceğim kendime, o zaman ben bu kitabı da alayım. Herkes okurken adını görüyordum ama ilgimi çekmiyordu, şimdi sen okuduysan ben de okuyabilirim demektir :)

Kitaplı kış gecelerimiz başladı, ne güzel :)

zoitsa dedi ki...

evet canım :)) uzun geceler kitapalr ..kışın tek iyi yanı bu :)) oku bence ben sevdim hiç sıkmıyor

Handan dedi ki...

ben bu ara latife tekin okuyorum hep
fantastik bana uzak