22 Kasım 2011 Salı

beyaz dizi

seneler önce bu gogıl mogıl yokken gençliğimizin akın ettiği 2 şey vardı..tabi bu iki şey de kadın ve erkek seçimi olarak 2 ye ayrılırdı..
komşumuzun kızları gazete bayiinden ''beyaz dizi''alırken oğulları ''bulvar ve tan''alırdı.
kadınlarla erkeklerin hayata bakış açıları bu kadar basit işte:))

peki bu beyaz diziler masama nereden geldi ..bloglar arası gezinirken hobicoffee'nin bu projesine rastladım-ki gerçekten harika birşey-
bir kenarda duran kitaplarını kargo ücreti karşılığında başkalarıyla paylaşıyor..
ben de uzun zamandır yalnız yaşayan ve sağlık sorunları nedeniyle pek evden çıkamayan 50li yaşlardaki bir ablam için beyaz diziyi istedim ondan..uzun zaman önce bulursan beyaz dizi alır mısın demişti bana..kitaplar bugün elimdeydi..

yalnız kitaplar gelince bi acayip oldum..84-86 senesinin kitapları ve kimbilir hangi ellerden geçip hangi ellere gidecek ..
hiç tanımadığım hobicoffee ;hiç tanımadığı bir insanı mutlu edecek..

4 yorum:

Keşke Gerçek Olsa dedi ki...

Ne güzel bir proje , hobicoffeeyi de tebrik etmek lazım tabi herkes yapamaz aynı şeyi.
Ben mesela kitaplarımı sadece anneme veririm her hafta da hatırlatırım bittiyse yolla diye.:)

zoitsa dedi ki...

ben de veremiyorum canım:)

Judy Abbott dedi ki...

oooo beyaz dizi! sen de okur muydun Zoicim? Benim kuzenimde serisi vardı, sahaflarda dolana dolana hepsini toplamıştı, ben de yaz tatillerinde halama gittiğimde kuzenimin odasına kapanır deli gibi bu beyaz dizileri okurduk. Çevirileri çok başarılıydı ama! Bir de bu kitaplardaki mükemmel yakışıklı zengin heriflerin hepsi GRİ gözlüydü ne hikmetse. Ömrümde daha gri gözlü adam görmüşlüğüm yok:))))

Adsız dedi ki...

Ablanız sevindiyse ne mutlu bana..Ben de kitaplarımı çok kıskanırdım ama şimdi durum değişti..Kitap okuyacak para bulamayan o kadar çok insan var ki..Ya da ablanız gibi sevdiği kitapları okumak isteyen..Ben de bunu amaçladım bu projeye başlarken.Şimdi başka bir projemiz daha var..Eğer sizler de destek olursanız çok seviniriz.

http://www.hobicoffee.com/2011/11/benim-kutuphanem-projesine-siz-de.html

sevgiler